Project
Het AziŽ Actie project bestaat uit de bovengenoemde voorlichtende en fondswervende activiteiten in Nederland en de uitvoerende activiteiten in AziŽ. De activiteiten in AziŽ bestaan uit het bouwen en restaureren van scholen en het aanleggen van biogasinstallaties en sanitaire voorzieningen en het verlenen van schoolmateriaal aan kinderen uit de armste gebieden in het zuidoosten van het Kaski district in Nepal.
In Nepal worden twee nieuwe scholen gebouwd in de dorpen Baralthar en Aapkhola. De twintig te restaureren scholen staan in de dorpen: Majgaun, Kusunde, Pelunga, Majkot, Bhangara, Maidan, Bharathok, Ramdi, Lipyani, Hansapokhari, Pachbhaiya, Astam, Begnas, Talbesi, Thumki, Panibanda, Kaule, Bhurtelgaun, Raikar en Kholakochheu en de school in Lapsidanda wordt voorzien van meubilair.
De kosten hiervan bedragen ruim 161.000 euro waarvan 25% voor rekening van de lokale gemeenschap worden genomen. Het biogasproject op de berg Pachbhaiyadanda bedraagt 3.125 euro waarvan 60% uit Nepal wordt bekostigt, en het projecten voor toiletten en sanitaire voorzieningen aldaar bedraagt 4.725 euro waarvan 33% uit Nepal komt. Voor leermiddelen voor kinderen uit de armste dorpen is een bedrag van ruim 9.000 euro begroot. De uitvoeringskosten worden op 5% van het totale budget begroot.

Het gebrek aan onderwijs in Nepal wordt bovendien veroorzaakt door migratie van de bevolking uit de bergen, waar het land niet genoeg opbrengt om de bevolking te voeden, naar het vruchtbare laagland, waar kinderen niet naar school gaan, omdat daar onvoldoende scholen zijn. In de bergen blijven onvoldoende draagkrachtige mensen over voor essentieel onderhoud van de scholen aldaar, en kinderen uit de armste gezinnen werken mee op het land in plaats van naar school te gaan. Sommige van de te restaureren scholen staan bijna op instorten, op andere scholen zijn er groepen van meer dan 100 leerlingen. Kinderen uit afgelegen dorpen moeten dagelijks uren door bergwouden lopen om op school te komen.


 • links

  azieafrikahulp
  wildeganzen
  cosnederland
  www.ncdo.nl
  www.cbf-keur.nl
  onze partnerorganisatie in Nepal: SEED Foundation